top of page

Pilda unui om sărac

- Părinte, dar eu, care sunt sărac şi nu am ce dărui, cum să fac eu milostenie? Dacă aş avea şi eu mai mulţi bani, aş da cu dragă inimă, dar aşa…

- Fiule, nu asta înseamnă milă. Uite, de exemplu, ieri dimineaţă, plecând cu treburi, am văzut-o peste drum pe mama ta, ieÅŸind din curte ÅŸi ajutând până acasă o bătrână care se ostenea cu o legătură de lemne. Mai târziu am zărit-o iarăşi îndrumând un călător care se rătăcise ÅŸi, chiar dacă nu l-a putut ospăta, un sfat bun ÅŸi o cană cu apă rece s-au găsit ÅŸi pentru el. Când vecina de alături a plecat în târg cu treburi, i-a lăsat în grijă copilul cel mic. Spre seară, când doi săteni se certau în drum, a ieÅŸit ÅŸi, cu vorbe frumoase, i-a împăcat.

Vezi tu, acum, ce este mila? Chiar dacă nu ai bani să dai şi celorlalţi, nimic nu te împiedică să-i ajuţi cu atât cât poţi. Nu trebuie să dai din buzunar, ci din suflet.

 

​​Adevărata dăruire ...

​

Adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii tale. Atunci când dăruieÅŸti în acest fel nu simÅ£i că eÅŸti sleit de puteri. De fapt te simÅ£i energizat, pentru că iubirea pe care o dărui se întoarce la tine prin recunoÅŸtinÅ£a oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greÅŸeala de a crede că nu ai nici un dar de făcut. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit. Darul tău aduce bucurie – Å£ie ÅŸi celorlalÅ£i. 

El te ajută să păşeÅŸti înainte ÅŸi să te exprimi pe tine însuÅ£i. El înlătură barierele separării, te ajută să te conectezi cu ceilalÅ£i ÅŸi să le permiÅ£i celorlalÅ£i să afle cine eÅŸti tu cu adevărat. 

Aceasta ne-am propus să îi facem să înțeleagă pe copiii noștri prin acțiunea "Învață să dăruiești !", care a devenit deja o tradiție a școlii dacă ținem seama că ea a debutat în urmă cu opt ani.

bottom of page